Grip nasıl geçer - nasıl kurtuluruz?

Grip`in tedavi protokolünde en önemli husus öncelikle erken tanı ve dolayısıyla gribe yakalandığı teşhiş edilmiş, tanısı konmuş hastalığın, bulaşıcılıklarının diğer toplumun sağlıklı bireylerine aktarmamasına engel olmaktır. Ve bu çok önemli bir husustur.
Bir diğer husus tabi bizim sağlıklı bireylerin kabul ettiğimiz kişilerin kendilerinin o dönemde güçlü olmalarını sağlıycak, bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlıycak şekilde yaşamlarına devam etmeleri, gribin kendisine tedavi ise özellikle sentomların baskılanması, örneğin; öksürük ve hapşurmanın bir şekilde engellenmesi de gribin bulaşıcılığınada aslında engel olmaktadır.Topluma yayılmasına engellemek açısından önemli bir husustur. Kişinin kendini daha iyi hissedebilmesi için diğer sentomatik tedavileri kullanmak gerekir. Kişinin semtomlarının bulgularının ne olduğu önemli. Ama en önemli grup tabi yüksek risk gruplu kişiler bunlar özellikle medikal tedaviye çok şiddetli destek tedavisine ihtiyaç duyucak. Akciğer hastalığı, kalp hastalığı onun altında yatan
şeker hastalığı olabilir.Veya bağışıklık sistemi başka bir tedaviye yada hastalığa bağlı olarak düşmüş kişilerde kuvvetli antibiyoterapininde desteklendiği komplikasyonları engellemeye yönelik tedaviler planlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder