Hızlı ve kolay kilo vermek için ne gibi egzersizler yapmalıyız?

Yağ yakımı için olan egzersizlerde, düşük tempo fakat uzun süre önemlidir. Çünkü; enerji vücut sistemi olarak şekeri kullanır, egzersizlerin başlangıç bölümünde. Ondan sonra o rezervler tükendiğinde yağı ana enerji kaynağı olarak kullanmaya başlar. O yüzden bizim hedeflediğimiz yaklaşık kalp atışının maksimum`unun %55-60`ını hesaplayabilmek bunun içinde bir alet ile herkes kendi yaşına uygun olan kalp nabız atışının hızını buna göre ayarlıyabilir.
Sağlıklı bir insanın haftada maksimum yakabileceği yağ 400 gram olarak bakarız, bu işin en garanti versiyonudur. Sen haftada bir kiloda yakabilirsin fakat bu işin riskli tarafıdır açıkçası, biz herzaman 400 gr vicarı yağ yakımını uygun görürüz.



Bunun içinde yapmamız gereken egzersizler, koşu olabilir, yürüyüş olabilir, evde kullanabileceğimiz bisiklet veya koşu bandı olabilir, spor salonlarındaki bütün cihazlar olabilir. Belirli bir tempo ile bu işlemleri yapıp vücudumuzun enerji yakıtı olarak yağı kullanmasını sağlarız ve yağı kaybetmemiz bir gün koştuktan sonra hemen gitmez. Hergün aynı saatler arasında sporumuzu yapmalıyız ve en az 1,5-2 ay devam etmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder