Uçuk nasıl geçer?

Uçuk tedavisi, uçuk ilaçları ile tedavi edilir. Eğer ilk defa oluyorsa ve çok şiddetli ise mutlaka bir doktor kontrolünde olması gereklidir. Biz hastalarımıza uçuk virüsünü azaltan haplar ya da kremler veririz. Özellikle göz bölgesine yakınsa yani baş bölgesinde bulunuyorsa mutlaka bir hekim kontrolünde olmalıdır. Çünkü; göz içine atladığı zaman çok tehlikeli olabiliyor. Hatta gözünüz kör olabilir. Bu yüzden başa yakın, göze yakın uçuklarda hekim kontrolünde olmanızı tevsiye ediyorum.
Biz doktorlar uçuğun geçmesi için hastaya asiklovir içeren ve famsiklovir içeren bir takım haplar veriyoruz. Eğer çok şiddetli ve hasta ilk 3 gün içinde bize başvurduysa hap veririz. Fakat 3 günden sonra haplar çok etkili olmaz, daha çok rahatlatıcı tedbirler alırız hasta için. Çok çok çok şiddetli ise hastamıza kortizon tedavisi bile yapabiliyoruz.
Hafif seyreden ve tekrarlayan vakalarda ise daha çok krem vermeyi uygun görüyoruz. Yine asiklovir içeren pensiklovir içeren kremleri günde 5-8 defa arasında sürdürüyoruz.

3 yorum:

  1. Sayın blog kullanıcısı sitenizdeki makaleleri ve paylaşımlarınızı www.disdoktoru.com.tr sağlık ekibi olarak bu paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Size tüm blog hayatınızda başarılar diler teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  2. a Sitenizde vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederiz. diş sağlığı sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba sitenizi beğendik. hasan yıldız
    adlı kişinin internet sitesini de ziyaret edebilirsiniz.
    ...

    YanıtlaSil