Yağ bezesi nasıl geçer?

Yağ bezesinin kendiliğinden gibi bir geçme olasılığı çok düşük bir olay. Yani %1 gibi bir ihtimaldir. Belirli bir süre boyunca onu tedavi etmek gerekiyor, yani yağ bezesinin cinsine göre yağ bezelerini tedavi ederken mutlaka bir dermatolog`a başvurrmakta fayda vardır. Çünkü onun belirleyeceği yöntem ile onu tedavi etmek en ideal yöntemdir. "Peki genel olarak tedavide ne yapabiliriz?" : Birincisi yüzde biriken minik yağ kislerinden başlayalım, yüzde biriken yağ kislerinde yapılacak şey, dermatolog kontrolünde ya bi cilt bakımı ile ya da buhar verip oranın gözeneklerini genişleterek oradaki yağ kislerini temizleyebiliriz. Eğer yağ kisleriniz büyükse ve çoksa ikinci plan olarak lazer yardımı onları yakarak yok edebiliriz.
Bunun dışında yağ bezelerini tamamen yok etmeyipte azaltan bi yöntem olarakta dermatoloğun size vereceği üst deri tabakasını tazeleyebilecek bir krem olabilir. Ya da bir takım asitler sürerek üst tabakanın yenilenmesini sağlayabilir.



İkinci plan olarakta göz çevrelerinde gerçekleşen yağ bezelerinden bahsedicek olursak. İlk olarak plast cerrahiden yardım alabiliriz. Plast cerrahi onları tek tek keserek ufak bir dikişle yok edebilir. İkincisi ise koterizasyon dediğimiz elektrikle onu yakarak yok edebiliriz, ufak bir yara oluşur tahmini bir hafta içinde iyileşir. Başka bir diğer yöntem ise aynı şekilde lazer yöntemini uygulayabiliriz.



Asıl gövde ve vücutta oluşan yağ bezeleri için ise birincisi genel cerrah ya da plast cerrahtan yardım alabiliriz. İkinci yöntem şöyle ki çok etkili olmasada bir takım kimyasal maddeler var biz bunları yağ bezesine enjekte ederek oradaki yağ bezesinin küçülmesini sağlarız. Ama tamamen kapsülü ortadan kaldıramadığımız için ilerde tekrarlama şansı vardır. Bundan dolayı ise yağ bezelerini yok etmede en iyi yöntem cerrahilere başvurmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder